29. jan, 2014

Masaaki Suzuki

Komend weekend hebben we 3 keer Masaaki Suzuki in Groningen! Ik verheug me bijzonder op de drie concerten, onder leiding van deze innemende man. Zie voor een impressie de video van een ander festival ;-)
Deze hele week is het ensemble (Bach Collegium Japan) al in Groningen en zij repeteren in de kleine zaal van De Oosterpoort, om straks goedbeslagen het eerste concert te kunnen geven in de Martinikerk, waar Masato Suzuki ook het orgel zal bespelen. Het is erg leuk om zo'n grootheid in de lunchpauze gewoon tegen te komen in ons bedrijfsrestaurant, waar ook hij samen met zijn gezelschap onze Groningse lunch nuttigt.
Zijn laatste cd-opnames werden in het najaar lovend ontvangen, zoals zo veel van zijn opnames. Dat hij het vak geleerd heeft in ons land, bij o.a. Ton Koopman is een leuk extraatje. Ons land had met grootmeesters als Koopman en Frans Bruggen een grote aantrekkingskracht op buitenlanders die de historische uitvoeringspraktijk wilden bestuderen in de laatste decennia van de vorige eeuw. Suzuki is een van hen en dus voor een deel Hollands geschoold. Zie voor het hele weekend programma www.de-oosterpoort.nl